Zomerse Meloensalade met Rauwe Ham
Equipment
- Meloenbolletjeslepel of theelepel
- plasticfolie
Ingrediënten
- ¼ watermeloen
- ½ cantaloupemeloen
- ½ galiameloen
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 2 eetlepels citroensap
- ½ theelepel gemalen kardemom
- 200 g Galliaham of Coburgerham
- 1 bakje blauwe bessen 150 g
Instructies
- Verwijder de pitjes uit de meloenen.
- Gebruik een meloenbolletjeslepel of een theelepel om bolletjes of krullen uit het vruchtvlees te halen.
- Doe de meloenbolletjes in een kom en meng ze met de vloeibare honing, citroensap en gemalen kardemom.
- Dek de kom af met plasticfolie en zet deze 5-10 minuten in de vriezer om de meloen door en door koud te laten worden.
- Snijd de ham in lange repen.
- Meng de blauwe bessen door de meloen en verdeel de salade over vier borden.
- Rangschik de hamrepen erbovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze verfrissende meloensalade met rauwe ham kan goed worden gecombineerd met een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc. De wijn vult de zoete en sappige smaken van de meloen aan en zorgt voor een evenwichtige smaakbeleving.Voedingswaarden
Calories: 170 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 8 g | Vet: 7 g | Zout: 1 g | Sugar: 18 g