Zomerse minestronesoep

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 30 g fusilli pasta
  • 2 kleine rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g haricots verts
  • 8 snijbonen
  • 4 stengels bleekselderij
  • ½ venkelknol
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 tablet groentebouillon
  • 1 ciabattina
  • 4 eetlepels pesto
  • 15 g basilicum verse
  • 100 g Parmezaan geraspte

Instructies

  • Pasta beetgaar koken.
  • Pasta overdoen in vergiet, afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken.
  • Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Knoflook pellen en fijnsnipperen.
  • Steeltjes van haricots verts snijden.
  • Snijbonen schuin in ruiten snijden.
  • Bleekselderij dun schillen en schuin in ruiten snijden.
  • Venkelknol schoonmaken en in dunne parten snijden.
  • Venkelgroen fijnsnijden en apart houden.
  • In ruime pan olie verhitten, knoflook en ui 2 minuten zachtjes bakken.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen en 1,5 liter water toevoegen.
  • Bouillon aan de kook brengen.
  • Alle groenten in de pan doen en ca. 7 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn.
  • Pasta en venkelgroen door soep roeren en nog 3 minuten meekoken.
  • Zijkanten van broodje snijden en brood in 4 plakken snijden.
  • Sneetjes in broodrooster goudbruin roosteren en besmeren met 1 eetlepel pesto.
  • Steeltjes van basilicum halen, grote blaadjes in stukken scheuren.
  • Soep in vier diepe borden doen, in elk bord 1 pestobroodje leggen, garneren met blaadjes basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Kaas er apart bij serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch