Zomerse minestronesoep
Allerhande 2002
Ingrediënten
Instructies
- Pasta beetgaar koken.
- Pasta overdoen in vergiet, afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken.
- Ui pellen en in dunne ringen snijden.
- Knoflook pellen en fijnsnipperen.
- Steeltjes van haricots verts snijden.
- Snijbonen schuin in ruiten snijden.
- Bleekselderij dun schillen en schuin in ruiten snijden.
- Venkelknol schoonmaken en in dunne parten snijden.
- Venkelgroen fijnsnijden en apart houden.
- In ruime pan olie verhitten, knoflook en ui 2 minuten zachtjes bakken.
- Bouillontabletten erboven verkruimelen en 1,5 liter water toevoegen.
- Bouillon aan de kook brengen.
- Alle groenten in de pan doen en ca. 7 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn.
- Pasta en venkelgroen door soep roeren en nog 3 minuten meekoken.
- Zijkanten van broodje snijden en brood in 4 plakken snijden.
- Sneetjes in broodrooster goudbruin roosteren en besmeren met 1 eetlepel pesto.
- Steeltjes van basilicum halen, grote blaadjes in stukken scheuren.
- Soep in vier diepe borden doen, in elk bord 1 pestobroodje leggen, garneren met blaadjes basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Kaas er apart bij serveren.