Zomerse Volkoren Bruschette met Rauwe Ham en Meloen

Volkoren bruschette belegd met rauwe ham, dunne plakken meloen, honing en basilicumreepjes, geserveerd op een kleurrijk bord met Mexicaanse patronen, omringd door een schaaltje olijfolie, verse basilicum en een glas Chardonnay, op een felgekleurd Mexicaans tafelkleed.

Zomerse Volkoren Bruschette met Rauwe Ham en Meloen

Verfrissende volkoren bruschette met rauwe ham, zoete meloen en een drizzle honing. Perfect als lichte lunch of als borrelhapje.
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 dikke sneden donker volkorenbrood
  • ¼ meloen
  • 2-3 el olijfolie extra vierge
  • 4 el honing
  • 8 plakjes rauwe ham
  • Versgemalen peper
  • 2 el basilicum in reepjes

Instructies

  • Rooster de sneden volkorenbrood in een grillpan of broodrooster tot ze mooi bruin zijn.
  • Schil de meloen, verwijder de pitjes en snijd het in 8 dunne plakken.
  • Leg de geroosterde sneden brood op vier bordjes en sprenkel er wat olijfolie over.
  • Strijk over elke sneetje een eetlepel honing uit.
  • Vouw de plakjes rauwe ham losjes op en rangschik ze samen met de meloenplakken op de sneden brood.
  • Maal er eventueel wat zwarte peper boven.
  • Strooi de basilicumreepjes over de sneetjes en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de bruschette met een frisse salade of als lichte lunch.
Wijnadvies:
Deze bruschette passen goed bij een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 10 g | Vet: 12 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Brood / Fruit / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden