Zomerse Volkoren Bruschette met Rauwe Ham en Meloen
Verfrissende volkoren bruschette met rauwe ham, zoete meloen en een drizzle honing. Perfect als lichte lunch of als borrelhapje.
Equipment
- Grillpan of broodrooster
- mes
- Bordjes
Ingrediënten
- 4 dikke sneden donker volkorenbrood
- ¼ meloen
- 2-3 el olijfolie extra vierge
- 4 el honing
- 8 plakjes rauwe ham
- Versgemalen peper
- 2 el basilicum in reepjes
Instructies
- Rooster de sneden volkorenbrood in een grillpan of broodrooster tot ze mooi bruin zijn.
- Schil de meloen, verwijder de pitjes en snijd het in 8 dunne plakken.
- Leg de geroosterde sneden brood op vier bordjes en sprenkel er wat olijfolie over.
- Strijk over elke sneetje een eetlepel honing uit.
- Vouw de plakjes rauwe ham losjes op en rangschik ze samen met de meloenplakken op de sneden brood.
- Maal er eventueel wat zwarte peper boven.
- Strooi de basilicumreepjes over de sneetjes en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de bruschette met een frisse salade of als lichte lunch.
Wijnadvies:
Deze bruschette passen goed bij een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 10 g | Vet: 12 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 18 g