Zomerstamppotje met veldsla en romaatjes

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg aardappels kruimige
  • zout
  • 250 g romaatjes kleine tomaatjes
  • 12½ zakje bieslook verse
  • 150 gr veldsla
  • 125 ml crème fraîche
  • versgemalen peper
  • nootmuskaat
  • 35 g spekreepjes uitgebakken

Instructies

  • Aardappels schillen en in pan met bodem water en zout in ca. 20 à 25 minuten gaarkoken.
  • Tomaatjes wassen en halveren.
  • Bieslook fijn knippen.
  • Worteltjes van veldsla verwijderen.
  • Aardappels afgieten en met crème fraîche, peper en mespunt nootmuskaat tot stevige puree
  • stampen.
  • Veldsla, tomaatjes, bieslook en spekreepjes door puree scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als stamppot te veel is afgekoeld, pan nog even op het vuur zetten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stamppot
Land van herkomst Nederland