Zuurkoolstamppot met Ananas en Casselerrib

Zuurkoolstamppot met ananas en casselerrib, geserveerd op een rustieke houten tafel, gegarneerd met verse peterselie en een drizzle mosterdsaus.

Zuurkoolstamppot met Ananas en Casselerrib

Een verrassende en smaakvolle zuurkoolstamppot met ananas en casselerrib, ideaal voor een maaltijd met een tropisch tintje.
Porties: 2
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g aardappels
  • 500 g zuurkool
  • Zout
  • 1 blikje stukjes ananas
  • 150 g casselerrib vleeswaren in reepjes
  • 2 theelepels mosterd
  • ½ theelepel karwijzaad

Instructies

  • Kook de aardappelen en zuurkool samen in water met zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Stamp ze samen tot een puree.
  • Meng de stukjes ananas en de reepjes casselerrib door de stamppot en verwarm alles goed door.
  • Breng de stamppot op smaak met mosterd en karwijzaad.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de stamppot met een stukje rookworst of een frisse salade voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Riesling past goed bij de zurige smaak van de zuurkool en de zoetheid van de ananas.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 1 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden