Zuurkoolstamppot met Ananas en Casselerrib
Een verrassende en smaakvolle zuurkoolstamppot met ananas en casselerrib, ideaal voor een maaltijd met een tropisch tintje.
Equipment
Ingrediënten
- 500 g aardappels
- 500 g zuurkool
- Zout
- 1 blikje stukjes ananas
- 150 g casselerrib vleeswaren in reepjes
- 2 theelepels mosterd
- ½ theelepel karwijzaad
Instructies
- Kook de aardappelen en zuurkool samen in water met zout in ongeveer 20 minuten gaar.
- Stamp ze samen tot een puree.
- Meng de stukjes ananas en de reepjes casselerrib door de stamppot en verwarm alles goed door.
- Breng de stamppot op smaak met mosterd en karwijzaad.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de stamppot met een stukje rookworst of een frisse salade voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Riesling past goed bij de zurige smaak van de zuurkool en de zoetheid van de ananas.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 1 g | Sugar: 10 g