Zuurkoolstamppot met Salami, Paprika en Appel

Zuurkoolstamppot met salami, paprika en appel, geserveerd op een rustieke houten tafel, gegarneerd met verse peterselie en een drizzle olijfolie.

Zuurkoolstamppot met Salami, Paprika en Appel

Een verrassende draai aan de klassieke zuurkoolstamppot met salami, paprika en een zoete appel voor extra smaak.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g zuurkool
  • 1 kg aardappels
  • 1 paprika
  • 1 zoete appel
  • 250 g salami in blokjes

Instructies

  • Kook de aardappelen en de zuurkool gaar en stamp ze tot een puree.
  • Voeg de paprika, appel en salami toe aan de stamppot en meng alles goed door elkaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een stukje rookworst en een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de zuurkoolstamppot en salami.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden