Zuurkoolstamppot met Salami, Paprika en Appel
Een verrassende draai aan de klassieke zuurkoolstamppot met salami, paprika en een zoete appel voor extra smaak.
Equipment
Ingrediënten
- 500 g zuurkool
- 1 kg aardappels
- 1 paprika
- 1 zoete appel
- 250 g salami in blokjes
Instructies
- Kook de aardappelen en de zuurkool gaar en stamp ze tot een puree.
- Voeg de paprika, appel en salami toe aan de stamppot en meng alles goed door elkaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een stukje rookworst en een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de zuurkoolstamppot en salami.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 10 g