Zuurkoolstamppotje

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen kruimige
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 125 ml crème fraîche
  • 250 g wijnzuurkool gekookte (pak)
  • 1 tl nootmuskaat

Instructies

  • Licht, luchtig, romig, dit stamppotje met crème fraîche en wijnzuurkool.
  • Schil de aardappels en snijd in blokjes.
  • Kook in ca. 15 min. gaar.
  • Giet af, stamp fijn en roer met de olie en de crème fraîche tot een smeuïge puree.
  • Meng de puree met de zuurkool en warm het stamppotje goed door.
  • Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch