Zwavelstokjes met chocolade

Allerhande 2002
Porties: 20 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 10 g cacaopoeder
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 8 gr bakpoeder
  • zout
  • 150 g boter koude , of margarine
  • 1 eetlepel melk
  • 75 g pure chocolade

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C (of gasovenstand 3).
  • Bakplaat met bakpapier bekleden.
  • Boven kom 240 g bloem en cacaopoeder zeven.
  • Basterdsuiker, bakpoeder en mespunt zout erdoor mengen.
  • Boter op bloem leggen en met twee messen in blokjes snijden.
  • Melk toevoegen en met de hand tot soepel deeg kneden.
  • Deegbal in 20 stukjes verdelen.
  • Aanrecht bestuiven met rest van bloem.
  • Deeg met de hand verder uitrollen tot 'stokjes' van ca. 15 cm lang.
  • Deegstokjes op bakplaat leggen en in midden van oven in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Laten afkoelen en tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.
  • Chocolade in stukjes breken en in magnetron of au bain marie al roerende laten smelten.
  • Koekjes met chocolade bestrijken, chocolade hard laten worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Nagerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch