Zwavelstokjes met chocolade
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 10 g cacaopoeder
- 125 g witte basterdsuiker
- 8 gr bakpoeder
- zout
- 150 g boter koude , of margarine
- 1 eetlepel melk
- 75 g pure chocolade
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 °C (of gasovenstand 3).
- Bakplaat met bakpapier bekleden.
- Boven kom 240 g bloem en cacaopoeder zeven.
- Basterdsuiker, bakpoeder en mespunt zout erdoor mengen.
- Boter op bloem leggen en met twee messen in blokjes snijden.
- Melk toevoegen en met de hand tot soepel deeg kneden.
- Deegbal in 20 stukjes verdelen.
- Aanrecht bestuiven met rest van bloem.
- Deeg met de hand verder uitrollen tot 'stokjes' van ca. 15 cm lang.
- Deegstokjes op bakplaat leggen en in midden van oven in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Laten afkoelen en tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.
- Chocolade in stukjes breken en in magnetron of au bain marie al roerende laten smelten.
- Koekjes met chocolade bestrijken, chocolade hard laten worden.