Zwitserse kaassoep

Allerhande 2003
Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • 5 dl melk
  • 3 kruidenbouillontabletten
  • 2 dl droge witte wijn
  • 250 g geraspte emmentaler
  • 1 eetlepel citroensap
  • 125 ml slagroom
  • 75 g rucolasla grofgehakt

Instructies

  • In soeppan boter verhitten, ui 1 minuut zachtjes fruiten.
  • Bloem en dragon toevoegen en 1 minuut meebakken (bloem mag niet donker kleuren).
  • Scheutje voor scheutje melk toevoegen en blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Kruidenbouillontabletten erboven verkruimelen.
  • Wijn en 1 1/2 liter kokend water toevoegen en soep aan de kook brengen.
  • Kaas in gedeelten door soep mengen en al roerend laten smelten.
  • Blijven roeren tot gladde, lichtgebonden soep ontstaat.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Eventueel citroensap toevoegen als soep niet homogeen bindt.
  • Slagroom halfstijf kloppen.
  • Soep overdoen in terrine en op rechaud warmhouden.
  • Slagroom en rucola in kommetjes op buffet zetten, voor garnering.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Zwitserland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch