Zwitserse roompudding

Zwitserse roompudding

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ ltr slagroom
  • 5 eieren
  • 12 blaadje(s) gelatine
  • 2 kopjes suiker
  • ½ ltr blik ananas
  • scheutje Jamaica rum

Optioneel:

  • 3 zakjes vanillesuiker

De mousse:

  • 1 reep melk chocolade
  • 1 reep puur chocolade
  • 1 ei

evt.

  • 50 ml slagroom opgeklopte

Instructies

  • Laat de gelatine weken in koud water.
  • Kook intussen het ananasvocht.
  • Los hier de gelatine in op.
  • Scheidt de eieren.
  • De bak waar de eiwitten inkomen moet goed vetvrij zijn.
  • Klop nu de dooiers op met een derde van de suiker tot het schuimig wordt.
  • Maak de kloppers goed vetvrij en klop nu de eiwitten op met een derde van de suiker.
  • Klop nu de slagroom op met de rest van de suiker.
  • Doe het ananassap met de opgeloste gelatine nu bij de dooiers.
  • Laat dit alles nu geleiachtig worden (LET OP DIT KAN ZEER SNEL GEBEUREN) en roer er af en toe doorheen.
  • Als dit gebeurd spatel er dan snel de slagroom en eiwit doorheen.
  • Smaak meteen af met de rum.
  • De ananas stukjes erin, snel erdoor spatelen en meteen in een schaal storten.
  • Begin nu aan de tweede fase, de hemelse modder.
  • Smelt de chocolade.
  • Nu begin je weer van vooraf aan.
  • Klop de dooiers evt met vanillesuiker weer schuimig.
  • Zo ook weer met de eiwitten. LET OP DAT ALLES WEER VETVRIJ IS.
  • Doe de chocolade nu onder de dooiers kloppen.
  • Voeg nu de eiwitten toe.
  • Roer alles goed door elkaar en giet dit op de pudding.
  • Strijk dit goed uit dek af en laat een dag in de koelkast opstijven.
  • Maak nu de pudding af met slagroom, stukjes ananas, chocoladeschilfers.

Notities / Tips / Wijnadvies

P.S. zorg dat alles waar het eiwit in komt en de kloppers altijd goed vetvrij is.
Dit kan men doen door alles met water en azijn schoon te maken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht