Zwitserse roompudding
Ingrediënten
- ½ ltr slagroom
- 5 eieren
- 12 blaadje(s) gelatine
- 2 kopjes suiker
- ½ ltr blik ananas
- scheutje Jamaica rum
Optioneel:
- 3 zakjes vanillesuiker
De mousse:
- 1 reep melk chocolade
- 1 reep puur chocolade
- 1 ei
evt.
- 50 ml slagroom opgeklopte
Instructies
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Kook intussen het ananasvocht.
- Los hier de gelatine in op.
- Scheidt de eieren.
- De bak waar de eiwitten inkomen moet goed vetvrij zijn.
- Klop nu de dooiers op met een derde van de suiker tot het schuimig wordt.
- Maak de kloppers goed vetvrij en klop nu de eiwitten op met een derde van de suiker.
- Klop nu de slagroom op met de rest van de suiker.
- Doe het ananassap met de opgeloste gelatine nu bij de dooiers.
- Laat dit alles nu geleiachtig worden (LET OP DIT KAN ZEER SNEL GEBEUREN) en roer er af en toe doorheen.
- Als dit gebeurd spatel er dan snel de slagroom en eiwit doorheen.
- Smaak meteen af met de rum.
- De ananas stukjes erin, snel erdoor spatelen en meteen in een schaal storten.
- Begin nu aan de tweede fase, de hemelse modder.
- Smelt de chocolade.
- Nu begin je weer van vooraf aan.
- Klop de dooiers evt met vanillesuiker weer schuimig.
- Zo ook weer met de eiwitten. LET OP DAT ALLES WEER VETVRIJ IS.
- Doe de chocolade nu onder de dooiers kloppen.
- Voeg nu de eiwitten toe.
- Roer alles goed door elkaar en giet dit op de pudding.
- Strijk dit goed uit dek af en laat een dag in de koelkast opstijven.
- Maak nu de pudding af met slagroom, stukjes ananas, chocoladeschilfers.
Notities / Tips / Wijnadvies
P.S. zorg dat alles waar het eiwit in komt en de kloppers altijd goed vetvrij is.
Dit kan men doen door alles met water en azijn schoon te maken.
Dit kan men doen door alles met water en azijn schoon te maken.