Ribeye met Merlot en Shii-takes
Malse ribeye gemarineerd in merlot met zachte shii-takes, perfect geserveerd met frites en gemengde salade.
Ingrediënten
Instructies
- Knoflook pellen en met bolle kant van eetlepel in schaal pletten.
- Tijm boven knoflook fijnknippen.
- Shii-takes schoonvegen met keukenpapier en grote exemplaren halveren.
- Shii-takes, rode wijn en 1 eetlepel olie aan knoflook toevoegen en door elkaar roeren.
- Vlees erin leggen en ca.
- 15 minuten marineren, af en toe omscheppen.
- Sjalotten pellen en fijnsnipperen.
- Vlees uit marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier.
- In steelpan 1/2 eetlepel boter smelten en sjalotjes in ca.
- 3 minuten op laag vuur glazig bakken.
- Marinade (met shii-takes) en vleesfond toevoegen.
- In ca.
- 5 minuten shii-takes zacht laten worden en marinade tot de helft laten inkoken.
- Intussen grillpan heet laten worden.
- Rest van olie en boter verhitten.
- Vlees in ca.
- 10 minuten bruin bakken, halverwege keren.
- Op vier voorverwarmde borden leggen.
- Bestrooien met zout en peper.
- Ingekookte marinade met shii-takes aan bakvet toevoegen en aanbaksels losroeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Merlot-jus en shii-takes over vlees verdelen.
- Serveren met frites en gemengde salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met verse peterselie of bieslook en serveer met knapperige frites en een frisse gemengde salade. Wijnadvies:
Merlot of een volle Cabernet Sauvignon
Garneer met verse peterselie of bieslook en serveer met knapperige frites en een frisse gemengde salade. Wijnadvies:
Merlot of een volle Cabernet Sauvignon
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 38 g | Vet: 38 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
