Rijstballetjes in Javaanse suikerstroop
Deze zachte rijstballetjes in geurige Javaanse suikerstroop zijn een klassiek Indonesisch nagerecht met een tropisch tintje.
Ingrediënten
- 2 blad djeroekpoeroet
- 4,5 dl water
- 5 eetlepels lauw water
- 100 gram bruine suiker
- 400 gram ketanmeel
Instructies
- Breng de bruine suiker met het koude water en de djeroekpoeroetblaadjes aan de kook.
- Laat dit mengsel tot stroop koken en zeef het.
- Meng een half kopje van deze stroop met het ketanmeel en het lauwe water.
- Kneed van het deeg kleine balletjes.
- Kook de balletjes in heet water tot ze boven komen drijven.
- Schep de balletjes uit het water en laat ze uitlekken in een zeef.
- Rol de balletjes door de resterende stroop.
- Serveer ze in kopjes of in pisangbladeren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met vers gesneden mango of kokosrasp voor extra smaak en presentatie.
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals een Muscat of een gekoelde Riesling past hier goed bij.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 3 g | Vet: 1 g | Zout: 0.01 g | Sugar: 14 g