Rijstballetjes in Javaanse suikerstroop

Ronde Indonesische rijstballetjes in donkere Javaanse suikerstroop, geserveerd in keramieken kopjes met mango en kokos – tropisch nagerecht op houten tafel.

Rijstballetjes in Javaanse suikerstroop

Deze zachte rijstballetjes in geurige Javaanse suikerstroop zijn een klassiek Indonesisch nagerecht met een tropisch tintje.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 blad djeroekpoeroet
  • 4,5 dl water
  • 5 eetlepels lauw water
  • 100 gram bruine suiker
  • 400 gram ketanmeel

Instructies

  • Breng de bruine suiker met het koude water en de djeroekpoeroetblaadjes aan de kook.
  • Laat dit mengsel tot stroop koken en zeef het.
  • Meng een half kopje van deze stroop met het ketanmeel en het lauwe water.
  • Kneed van het deeg kleine balletjes.
  • Kook de balletjes in heet water tot ze boven komen drijven.
  • Schep de balletjes uit het water en laat ze uitlekken in een zeef.
  • Rol de balletjes door de resterende stroop.
  • Serveer ze in kopjes of in pisangbladeren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met vers gesneden mango of kokosrasp voor extra smaak en presentatie.
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals een Muscat of een gekoelde Riesling past hier goed bij.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 3 g | Vet: 1 g | Zout: 0.01 g | Sugar: 14 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert – Nagerecht / Groenten / Rijst
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch