Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 courgettes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 blikjes kervelroomsoep à 400 ml
- 1 pakje gerookte palingfilet 200 g
- 1 stokbrood
- 100 g boter of margarine
Instructies
- Courgettes schoonmaken, wassen en in kleine stukjes snijden.
- Ui en knoflook pellen en snipperen.
- In soeppan olie verhitten.
- Ui en knoflook ca. 2 minuten fruiten.
- Courgette toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
- Soep toevoegen en tegen de kook aanbrengen.
- Afgedekt ca. 5 minuten zachtjes tegen kook aan houden.
- Soep met staafmixer pureren en op smaak brengen met zout en peper.
- Paling in stukjes snijden en over vier soepborden verdelen.
- Soep erover schenken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met stokbrood en boter.