Romige ragout van Hollandse paddenstoelen
Een romige ragout met champignons en paddenstoelenmelange, verrijkt met witte wijn en crème fraîche. Heerlijk met rijst en broccoli.
Ingrediënten
- ½ kruidenbouillontablet
- 1 bakje kastanjechampignons 250 g
- 1 bakje paddestoelenmelange 200 g
- 1 bekertje crème fraîche 2 dl
- 1 dl halfdroge witte wijn
- ⅓ zakje verse peterselie
- 1 ui
- 25 g boter of margarine
- Peper versgemalen
Instructies
- Ui pellen en heel fijn snipperen.
- Peterselie fijn knippen.
- Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in stukjes snijden.
- In wok boter verhitten.
- Paddestoelen ca.
- 2 minuten op hoog vuur roerbakken.
- Ui ca.
- 1 minuut meebakken.
- Op laag vuur peterselie kort meebakken.
- Peper erboven malen.
- Bouillontablet erboven verkruimelen.
- Wijn toevoegen en aan de kook brengen.
- Crème fraîche erdoor roeren.
- Ragout ca.
- 1 minuut zachtjes laten sudderen en bouillontablet laten oplossen.
- Serveren met rijst en broccoli.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de ragout in een pasteibakje of met knapperig stokbrood voor extra bite.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past uitstekend bij de romige smaken van de ragout.
Voedingswaarden
Calories: 215 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
