Romige selderijpuree met aardappelen
Een zijdezachte puree van selderijknollen en aardappelen, op smaak gebracht met boter, muskaat en verse peterselie.
Equipment
- Aardappelstamper of pureeknijper
- Grote kookpan
- messen
Ingrediënten
- 2 dikke selderijknollen
- 500 g aardappelen
- 100 g boter
- 2 eidooiers
- 1 bosje peterselie
- ½ kop melk
- 1 citroen
- Muskaat
- Peper en zout
Instructies
- Schil de selderijknollen en snijd ze in stukken.
- Breng een grote pan met gezouten water en het sap van de citroen aan de kook.
- Voeg de selderijstukken toe en laat 15 minuten koken.
- Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en voeg ze toe aan de pan.
- Laat alles samen nog 30 minuten koken tot de selderij en aardappelen volledig gaar zijn.
- Giet de groenten af en pureer ze met een stamper of pureeknijper.
- Voeg de melk, boter, peper en muskaat toe en meng tot een gladde puree.
- Haal de pan van het vuur en roer de eidooiers erdoor tot een romige structuur ontstaat.
- Bestrooi met gehakte peterselie en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer als bijgerecht bij geroosterd of gebraden wit vlees zoals kip of kalkoen.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 12 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 3 g