Salsa van tomaat
AH 12 maanden Lekker Eten
Ingrediënten
- 1 limoen schoongeboend
- 2 sjalotten fijngehakt
- 1 teen knoflook uitgeperst
- 8 trostomaten
- 3 el olijfolie extra vierge
- gedroogde chilipeper uit molentje
- 4 el koriander verse / grof gehakt
Instructies
- Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
- Meng in een kommetje het sap met de geraspte schil.
- Roer de sjalotten en knoflook erdoor en marineer dit 5 minuten.
- Halveer de tomaten en schep de zaadjes eruit.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes.
- Roer de olie door de sjalotten.
- Schep de tomaat en koriander erdoor en breng de salsa pittig op smaak met zout en chilipeper.
- Laat de smaken ca. 30 min. intrekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met tortillachips, bij taco’s, tortilla’s, wraps en chili con carne.