Pittige Sperziebonen in Kokossaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g sperziebonen
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen laos
  • 1 stengel citroengras sereh
  • 50 g kokoscrème santen, blok à 200 g

Instructies

  • Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een pan met ruim kokend water en zout in 5 minuten beetgaar.
  • Spoel de sperziebonen af onder koud stromend water om ze mooi groen te houden.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Roer de ketjap, sambal, gemberpoeder en laos erdoor.
  • Snijd de citroengras in grove stukken.
  • Voeg de citroengras, kokoscrème en 100 ml water toe aan het uienmengsel.
  • Breng al roerend aan de kook en breng op smaak met zout.
  • Schep de sperziebonen door de kruidenmix en verwarm nog 3 minuten.
  • Verwijder voor het serveren de stukken citroengras uit het gerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn, zoals een Grüner Veltliner, vormt een goed contrast met de pittigheid van dit gerecht en versterkt de smaak van de kokoscrème.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegan / Vegetarisch