Sannie’s Oosters wokgerecht

Sannie’s Oosters wokgerecht

Sannie’s Oosters wokgerecht

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak rijst 400 gram naar keuze (gekookt volgens de verpakking)
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 zak Oosterse wokgroenten of Japanse wokgroenten 400 gram
  • 200 gram sperziebonen 5 minuten voorgekookt
  • 250 gram champignons in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek of minder als je niet van pittig hoidt!
  • 4 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 2 eetlepel(s) ketjap medja of manis
  • 2 eetlepel(s) oestersaus
  • 1 eetlepel(s) gembersiroop
  • 1 dessertlepel 5 spice kruiden
  • 1 eetlepel(s) Greensweet Syrup of honing
  • 1 eetlepel(s) Greensweet Stevia Brown of bruine suiker
  • 2 blokjes groentebouillon verkruimeld
  • 1 bosje lente-uitjes in ringen gesneden
  • 2 eetlepel(s) sesamolie

Optioneel:

  • 1 bak rijsttafelmix dat zijn pinda’s in kokos, gedroogde uitjes enz. verkrijgbaar bij AH

Instructies

  • Kook de sperzieboontjes 5 minuten voor.
  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Bak het gehakt rul in de sesamolie en voeg de gembersiroop, knoflook, sambal Oelek, de 5-spice kruiden en Greensweet Stevia Brown toe en roerbak een minuutje goed op hoog vuur.
  • Doe dan de wokgroenten en de (voorgekookte)sperzieboontjes erbij en roerbak nog 2 minuutjes op.
  • Voeg dan de ketjap medja, oestersaus, Greensweet Syrup en de bouillonblokjes toe.
  • Roerbak goed door elkaar en laat 5 minuutjes zachtjes opstaan.
  • Doe als laatste de lente-uitjes erbij en roerbak nog één minuutje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met de rijst en maak eventueel af met de ingrediënten uit de rijsttafelmix.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rijst / Roerbakken / Wokken / Rundvlees
Land van herkomst Nederland