Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 pak rijst 400 gram naar keuze (gekookt volgens de verpakking)
- 500 gram rundergehakt
- 1 zak Oosterse wokgroenten of Japanse wokgroenten 400 gram
- 200 gram sperziebonen 5 minuten voorgekookt
- 250 gram champignons in blokjes gesneden
- 1 eetlepel(s) sambal oelek of minder als je niet van pittig hoidt!
- 4 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
- 2 eetlepel(s) ketjap medja of manis
- 2 eetlepel(s) oestersaus
- 1 eetlepel(s) gembersiroop
- 1 dessertlepel 5 spice kruiden
- 1 eetlepel(s) Greensweet Syrup of honing
- 1 eetlepel(s) Greensweet Stevia Brown of bruine suiker
- 2 blokjes groentebouillon verkruimeld
- 1 bosje lente-uitjes in ringen gesneden
- 2 eetlepel(s) sesamolie
Optioneel:
- 1 bak rijsttafelmix dat zijn pinda’s in kokos, gedroogde uitjes enz. verkrijgbaar bij AH
Instructies
- Kook de sperzieboontjes 5 minuten voor.
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Bak het gehakt rul in de sesamolie en voeg de gembersiroop, knoflook, sambal Oelek, de 5-spice kruiden en Greensweet Stevia Brown toe en roerbak een minuutje goed op hoog vuur.
- Doe dan de wokgroenten en de (voorgekookte)sperzieboontjes erbij en roerbak nog 2 minuutjes op.
- Voeg dan de ketjap medja, oestersaus, Greensweet Syrup en de bouillonblokjes toe.
- Roerbak goed door elkaar en laat 5 minuutjes zachtjes opstaan.
- Doe als laatste de lente-uitjes erbij en roerbak nog één minuutje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met de rijst en maak eventueel af met de ingrediënten uit de rijsttafelmix.