Sappige kip uit de oven met groenten
Een heerlijk Hollands kipgerecht uit de Romertopf, vol smaak door smeuïge boter, spek en verse groenten zoals champignons, paprika en ui.
Ingrediënten
Instructies
- Zet de braadschotel ongeveer 15 minuten onder water.
- Laat de braadschotel uitlekken.
- Bestrooi de kip met zout.
- Leg de kip samen met de boter en plakjes ontbijtspek in de schotel.
- Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken.
- Leg de champignons, paprika, ui en eventueel worteltjes, aubergine, komkommer en knoflook rond de kip.
- Plaats de schotel op een rooster in een koude oven.
- Stel de temperatuur in op 180°C.
- Laat de kip in ongeveer 1 uur gaar smoren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen of rustiek brood en een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Chardonnay past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 32 g | Vet: 30 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 3 g