Sneeuwkoekjes van Jolanda’s Bakhuisje

Sneeuwkoekjes

Sneeuwkoekjes van Jolanda’s Bakhuisje

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram bloem type 00
  • 150 g fondant chocolade
  • 2 eieren
  • 50 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 1 koffie lepel bakpoeder
  • 1 koffielepel vanille-extract
  • 1 snuifje zout

Instructies

  • Smelt de chocolade samen met de boter en laat deze een beetje afkoelen.
  • Meng ondertussen de eieren met de suiker, voeg hier dan de gesmolten chocolade aan toe als je een glad mengsel hebt.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en het snuifje zout bij het mengsel en meng het nog goed.
  • Laat het twee uur in de koelkast rusten of eventueel een half uurtje in de diepvries.
  • Bepoeder je handen met bloemsuiker en maak bolletjes van het beslag met ongeveer een diameter van 2-3cm (niet te groot), dompel ze goed in poedersuiker en leg ze zo op de bakplaat.
  • Bakken op 180° ca 10 à 12 minuutjes.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Koek