Snelroer Tomatensoep met Gehakt
Een snelle en smaakvolle tomatensoep met malse gehaktstukjes en knapperige groenten, perfect als voedzaam hoofdgerecht.
Ingrediënten
- 150 g rundergehakt
- 1 dunne prei
- 2 stengels bleekselderij
- 4 bospeentjes
- 1 eetlepel Chinese sojasaus
- ½ eetlepel bakgember
- 1 eetlepel medium sherry
- 1 zakje roerbaksoep voor tomatensoep pakje 2 zakjes Honig
- 2 eetlepels roerbakolie
Instructies
- Bleekselderij wassen, schoonmaken en in dunne boogjes snijden.
- Peentjes wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.
- Prei schoonmaken, wassen en in schuine ringetjes snijden.
- Bakgember iets fijner snijden.
- In wok 1 eetlepel olie verhitten.
- Rundergehakt in ca.
- 2 minuten rul roerbakken.
- Rest van olie toevoegen.
- Selderij, wortel en prei toevoegen en op halfhoog vuur ca.
- 1 1/2 minuut roerbakken.
- Bakgember, sherry en sojasaus erdoor roeren.
- 6 dl water erbij schenken.
- Soepmix erdoor roeren en geheel aan de kook brengen.
- Soep ca.
- 2 minuten zachtjes doorkoken.
- Serveren met warm stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met vers stokbrood of een ciabattabroodje en een klein beetje verse peterselie voor extra kleur. Wijnadvies:
Een lichte, frisse rosé of een jonge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij de tomatensmaak en het gehakt.
Serveer met vers stokbrood of een ciabattabroodje en een klein beetje verse peterselie voor extra kleur. Wijnadvies:
Een lichte, frisse rosé of een jonge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij de tomatensmaak en het gehakt.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 18 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g