Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 100 gram spijs
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 30 gram suiker
- 3 eidooiers
- 250 gram mascarpone
- 3 eiwitten
- 2 eetlepels gehakte amandelen
- Boter voor het invetten van de soufflépotjes
Instructies
- Verwarm de stoomoven voor op 95ºC.
- Roer de spijs glad met het sinaasappelsap.
- Meng de suiker en eidooiers erdoor, gevolgd door de mascarpone.
- Roer goed tot alles glad is.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig samen met de gehakte amandelen door het mascarponemengsel.
- Vet 4 soufflépotjes in met boter en vul ze voor ongeveer 2/3 met het mengsel.
- Dek ze af met huishoudfolie.
- Plaats de potjes in een stoomovenpan met gaatjes en stoom gedurende 25 minuten op 95ºC.
- Serveer de soufflé direct nadat deze uit de oven komt, aangezien deze iets zal inzakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
De soufflé zal wat inzakken, dus serveer hem direct.
Als wijnadvies, probeer een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een Sauternes voor een perfecte combinatie
Voedingswaarden
Calories: 330 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 10 g | Vet: 25 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 12 g