Spinazie a la crème, aardappelen met boomstammetjes

Spinazie a la crème gemaakt op eigen, eigenwijze wijze
Porties: 4
Total time 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram aardappels
  • 450 gram spinazie a la crème diepvries blokjes
  • margarine Vloeibare
  • Paneermeel
  • Nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 4 boomstammetjes
  • Zakje jus naturel
  • 300 ml water

Instructies

  • Aardappelen schillen en wassen in 20 minuten gaar koken met zout naar smaak
  • Spinazie a la crème opwarmen op half hoog vuur met 3 eetlepels vloeibare margarine
  • Als de spinazie warm is zoveel paneermeel toevoegen tot een vrij stevige massa ontstaat
  • 3 theelepels nootmuskaat toevoegen
  • En 2 eieren breken en toevoegen
  • Goed roeren tot al het ei goed gestold en verdeeld is
  • Boomstammetjes ondertussen bakken in vloeibare margarine
  • Wanneer de boomstammetjes gaar zijn uit de pan nemen en 300 ml water toevoegen en met de inhoud van het zakje jus even aan de kook brengen
  • Verdelen over de borden
  • Eet smakelijk

Notities / Tips / Wijnadvies

Makkelijke maar smakelijke maaltijd als je een keer snel een vrij gezonde maaltijd wilt maken.
Al mijn kinderen die niet meer thuis wonen maken nogsteeds moeders spinazie a la crème
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland