St-Honoré

St-Honoré of Soezentaart

St-Honoré

ook wel Soezentaart genoemd
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje kant en klaar bladerdeeg met boter Carrefour

Recept soezendeeg:

  • 50 gram Boter
  • 50 gram Water
  • 50 gram Melk
  • 75 gram Bloem
  • Scheutje vanille extract ca 2.5 ml
  • 4 eieren
  • Snuif zout

Recept banketbakkersroom

  • 1 liter melk
  • 250 gram Suiker
  • 100 gram Vanille puddingpoeder
  • 2 eidooiers
  • vanillestokje Zaadjes èrvan

Voor de chocomousse als je de soezen daarmee wilt vullen:

  • ½ liter slagroom
  • 125 gram chocolade
  • 50 gram suiker

Als je gewone slagroom wilt gebruiken, neem je deze werkwijze:

  • ½ liter slagroom 40 % vetgehalte
  • Suiker naar smaak

Voor de afwerking:

  • 200 gram chocolade Pure
  • 5 gram zonnebloem olie
  • Fruit om te versieren

Instructies

Werkwijze soezen:

  • Breng de melk, het water, de boter, vanille extract samen met de snuf zout aan de kook.
  • Wanneer het kookt haal je de pan van het vuur en voeg je de bloem toe.
  • Blijf roeren tot het deeg een beetje droog uitziet en loslaat van de pan.
  • Doe het deeg in de Kitchenaid (keukenmachine) en voeg een ei toe.
  • Laat de machine draaien totdat het ei volledig opgenomen is.
  • Doe het volgende ei erbij en ga zo door met eieren toevoegen tot je een mooi soepel deeg hebt.
  • Het deeg mag niet lopend zijn!
  • Je moet dus zelf even inschatten of je het laatste ei er nog bij doet of niet.
  • Neem een ingevet bakblik en spuit hier ronde bolletjes op van ca 1.5 cm doorsnede en maximaal 1.5 cm hoog.
  • Ze mogen niet te groot zijn !
  • Bestrijk de soezen met een losgeklopt eitje.
  • Verwarm de oven voor op 210 °C en bak de soezen in 20 minuten gaar, daarna nog 5 minuten laten staan in de oven met het deurtje van de oven een beetje open (steek een handdoek ertussen eventueel).
  • Dit noemt men het uitdrogen van de soezen en het voorkomt dat de soezen inzakken wanneer je ze uit de oven haalt.
  • Neem de soezen uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
  • Klop de banketbakkersroom goed door met een mixer en leg de helft hiervan op de bodem.
  • Strijk glad met een paletmes.
  • Met de andere helft van de room vul je de soesjes.
  • Maak aan de onderkant een gaatje en spuit met behulp van een spuitzak de room in de soesjes.
  • Dip de soesjes in de chocolade en zet ze op een taartrooster.
  • Laat de soesjes even opstijven in de koelkast totdat de chocolade terug hard is en rangschik ze dan op de taart.

Afwerking:

  • Smelt de chocolade au bain-marie samen met de zonnebloem olie.
  • Wanneer de chocolade gesmolten is, schenk je deze over naar een hoog smal kommetje of een glas.
  • Hierin worden de soesjes gedipt nadat ze gevuld zijn.
  • Voor de opmaak met slagroom:
  • Klop de slagroom samen met suiker naar smaak helemaal stijf.
  • Doe de slagroom in een spuitzak en vul nu alle gaatjes met slagroom.
  • Werk af met stukken fruit zoals aardbeien, ananas, kersen, banaan, kiwi enz.

Voor de opmaak met chocomousse:

  • Smelt de chocolade au bain-marie en klop de slagroom samen met de suiker lobbig (yoghurt dikte).
  • Voeg de gesmolten chocolade toe en klop verder tot de slagroom stijf is.
  • Kijk uit dat je de slagroom niet te ver klopt want dan heb je boter.
  • Doe de chocomousse in een spuitzak en vul alle gaatjes met de chocomousse.
  • Werk af met stukken fruit zoals aardbeien, ananas, kersen, banaan, kiwi enz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart