Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 pakje kant en klaar bladerdeeg met boter Carrefour
Recept soezendeeg:
- 50 gram Boter
- 50 gram Water
- 50 gram Melk
- 75 gram Bloem
- Scheutje vanille extract ca 2.5 ml
- 4 eieren
- Snuif zout
Recept banketbakkersroom
- 1 liter melk
- 250 gram Suiker
- 100 gram Vanille puddingpoeder
- 2 eidooiers
- vanillestokje Zaadjes èrvan
Voor de chocomousse als je de soezen daarmee wilt vullen:
- ½ liter slagroom
- 125 gram chocolade
- 50 gram suiker
Als je gewone slagroom wilt gebruiken, neem je deze werkwijze:
- ½ liter slagroom 40 % vetgehalte
- Suiker naar smaak
Voor de afwerking:
- 200 gram chocolade Pure
- 5 gram zonnebloem olie
- Fruit om te versieren
Instructies
Werkwijze soezen:
- Breng de melk, het water, de boter, vanille extract samen met de snuf zout aan de kook.
- Wanneer het kookt haal je de pan van het vuur en voeg je de bloem toe.
- Blijf roeren tot het deeg een beetje droog uitziet en loslaat van de pan.
- Doe het deeg in de Kitchenaid (keukenmachine) en voeg een ei toe.
- Laat de machine draaien totdat het ei volledig opgenomen is.
- Doe het volgende ei erbij en ga zo door met eieren toevoegen tot je een mooi soepel deeg hebt.
- Het deeg mag niet lopend zijn!
- Je moet dus zelf even inschatten of je het laatste ei er nog bij doet of niet.
- Neem een ingevet bakblik en spuit hier ronde bolletjes op van ca 1.5 cm doorsnede en maximaal 1.5 cm hoog.
- Ze mogen niet te groot zijn !
- Bestrijk de soezen met een losgeklopt eitje.
- Verwarm de oven voor op 210 °C en bak de soezen in 20 minuten gaar, daarna nog 5 minuten laten staan in de oven met het deurtje van de oven een beetje open (steek een handdoek ertussen eventueel).
- Dit noemt men het uitdrogen van de soezen en het voorkomt dat de soezen inzakken wanneer je ze uit de oven haalt.
- Neem de soezen uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
- Klop de banketbakkersroom goed door met een mixer en leg de helft hiervan op de bodem.
- Strijk glad met een paletmes.
- Met de andere helft van de room vul je de soesjes.
- Maak aan de onderkant een gaatje en spuit met behulp van een spuitzak de room in de soesjes.
- Dip de soesjes in de chocolade en zet ze op een taartrooster.
- Laat de soesjes even opstijven in de koelkast totdat de chocolade terug hard is en rangschik ze dan op de taart.
Afwerking:
- Smelt de chocolade au bain-marie samen met de zonnebloem olie.
- Wanneer de chocolade gesmolten is, schenk je deze over naar een hoog smal kommetje of een glas.
- Hierin worden de soesjes gedipt nadat ze gevuld zijn.
- Voor de opmaak met slagroom:
- Klop de slagroom samen met suiker naar smaak helemaal stijf.
- Doe de slagroom in een spuitzak en vul nu alle gaatjes met slagroom.
- Werk af met stukken fruit zoals aardbeien, ananas, kersen, banaan, kiwi enz.
Voor de opmaak met chocomousse:
- Smelt de chocolade au bain-marie en klop de slagroom samen met de suiker lobbig (yoghurt dikte).
- Voeg de gesmolten chocolade toe en klop verder tot de slagroom stijf is.
- Kijk uit dat je de slagroom niet te ver klopt want dan heb je boter.
- Doe de chocomousse in een spuitzak en vul alle gaatjes met de chocomousse.
- Werk af met stukken fruit zoals aardbeien, ananas, kersen, banaan, kiwi enz.