Tartaar met oosterse wokgroente

Tartaar met oosterse wokgroente

Zin in een maaltijd met een Aziatische twist? Zet je wokpan maar klaar en stort je op dit gerecht met een heleboel groenten in combinatie met tartaar. Eenvoudig te bereiden maar vol met vitamines, eiwitten en weinig koolhydraten.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g oosterse wokgroente
  • 200 g tartaar
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek
  • snufje peper
  • 1 kopje water
  • 2 tl kokosolie

Instructies

  • Verhit een theelepel kokosolie in een wokpan op hoog vuur en wok de groente in 5 minuten gaar.
  • Voeg de sambal oelek, de ketjap manis en een kopje water toe en laat het geheel nog een minuut doorsudderen.
  • Roer goed door om alle ingrediënten door elkaar te mixen.
  • Bestrooi ondertussen de tartaar aan beide kanten met peper.
  • Verhit in een koekenpan een theelepel kokosolie en bak hierin de tartaar voor 5 minuten.
  • Keer het vlees regelmatig om.
  • Serveer de groente op een bord en leg de tartaartjes ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Weetje

Door groenten te wokken op hoog vuur, zijn de groenten zo klaar en blijven veel vitamines behouden.

Voedingswaarden

Calories: 574 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 49 g | Vet: 34 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees