Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- granaatappel
- sap van 1 grapefruit
- 150 ml suikersiroop 2:1
- 1 liter vers geperst sinaasappelsap
- ijsblokjes
Instructies
- Halveer de granaatappel en klop alle pitjes eruit.
- Dit doe je het handigst door op de buitenkant te kloppen met de bolle kant van een lepel.
- Doe de granaatappelpitten in een blender en hak ze op een lage stand fijn.
- Door het op een lage stand te doen, vergruis je de pitjes niet, maar krijg je wél al het sap uit de pitjes mooi los.
- Zeef het sap door een fijne zeef.
- Doe de suikersiroop met het grapefruitsap en het granaatappelsap in een pannetje en verwarm totdat het kookt.
- Het schuim wat ontstaat kun je er met een schuimspaan of lepel voorzichtig afhalen.
- Laat de verkregen limonade in de koelkast afkoelen.
- Voor het serveren doe je flink wat ijsblokjes in een hoog glas.
- Giet in elk glas ca 150 ml sinaasappelsap en schenk dan vanuit het midden ca 20-25 ml van de limonadesiroop erop en klaar is je Tequila Sunrise limonade!