Toscaanse soesjes
Ingrediënten
- 12 soesjes kant-en-klaar te koop bij de banketbakker
- 4 gedroogde tomaten in olie uitgelekt en fijngesneden
- 80 gram roomboter
- 8 plakken Parmaham
- 24 groene asperges eventueel uit blik
Instructies
- Knip de soesjes met een schaartje horizontaal doormidden, zodat er 2 gelijke helften ontstaan.
- Meng de gedroogde tomaten met de boter, klop dit met een mixer luchtig op en verdeel het mengsel over de soesjes.
- Snijd de plakken ham in drieën en leg in elk soesje een nonchalant gevouwen stukje ham.
- Zet de soesjes vervolgens in de koelkast.
- Snijd ± 4 cm van de punt van de asperges en kook deze ± 3 minuten in water met zout.
- Gebruikt u asperges uit blik, dan kunt u het koken overslaan.
- De rest van de asperges kunt bijvoorbeeld gebruiken voor een salade.
- Giet na het koken de aspergepunten af en poel ze met koud water.
- Garneer de soesjes met de aspergepunten.