Toscaanse soesjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 soesjes kant-en-klaar te koop bij de banketbakker
  • 4 gedroogde tomaten in olie uitgelekt en fijngesneden
  • 80 gram roomboter
  • 8 plakken Parmaham
  • 24 groene asperges eventueel uit blik

Instructies

  • Knip de soesjes met een schaartje horizontaal doormidden, zodat er 2 gelijke helften ontstaan.
  • Meng de gedroogde tomaten met de boter, klop dit met een mixer luchtig op en verdeel het mengsel over de soesjes.
  • Snijd de plakken ham in drieën en leg in elk soesje een nonchalant gevouwen stukje ham.
  • Zet de soesjes vervolgens in de koelkast.
  • Snijd ± 4 cm van de punt van de asperges en kook deze ± 3 minuten in water met zout.
  • Gebruikt u asperges uit blik, dan kunt u het koken overslaan.
  • De rest van de asperges kunt bijvoorbeeld gebruiken voor een salade.
  • Giet na het koken de aspergepunten af en poel ze met koud water.
  • Garneer de soesjes met de aspergepunten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Koude Hapjes
Land van herkomst Italië