Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Toscaanse soesjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
12
soesjes
kant-en-klaar te koop bij de banketbakker
▢
4
gedroogde tomaten in olie
uitgelekt en fijngesneden
▢
80
gram
roomboter
▢
8
plakken
Parmaham
▢
24
groene asperges
eventueel uit blik
Instructies
Knip de soesjes met een schaartje horizontaal doormidden, zodat er 2 gelijke helften ontstaan.
Meng de gedroogde tomaten met de boter, klop dit met een mixer luchtig op en verdeel het mengsel over de soesjes.
Snijd de plakken ham in drieën en leg in elk soesje een nonchalant gevouwen stukje ham.
Zet de soesjes vervolgens in de koelkast.
Snijd ± 4 cm van de punt van de asperges en kook deze ± 3 minuten in water met zout.
Gebruikt u asperges uit blik, dan kunt u het koken overslaan.
De rest van de asperges kunt bijvoorbeeld gebruiken voor een salade.
Giet na het koken de aspergepunten af en poel ze met koud water.
Garneer de soesjes met de aspergepunten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Koude Hapjes
Land van herkomst
Italië