Tutti Frutti met vers fruit en slagroom
Een kleurrijk en vitaminerijk dessert met vers fruit en slagroom, perfect als zoet nagerecht of als gezonde traktatie.
Equipment
- grote kom
- mes
- Mixer of staafmixer
- Bekertjes of kleine glazen
Ingrediënten
- 3 eetappels geschild
- 3 bananen geschild
- 3 dikke tomaten gepeld
- 6 aardbeien zonder steeltjes
- 12 partjes sinaasappel geschild
- 300 g suiker
- ½ liter slagroom vloeibaar
Instructies
- Schil de appelen, bananen en sinaasappels.
- Verwijder de steeltjes van de aardbeien en pel de tomaten.
- Snijd alle vruchten en tomaten in kleine stukjes en doe ze in een grote kom.
- Voeg de slagroom en de suiker toe aan het fruitmengsel.
- Pureer alles met een mixer of staafmixer tot een gladde, tamelijk vloeibare massa.
- Plaats het mengsel 1 uur in de koelkast om goed koud te worden.
- Schep de tutti frutti in bekertjes of kleine glazen en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met een toef slagroom en een muntblaadje voor een feestelijk effect.
Wijnadvies:
Dit gerecht combineert goed met een zoete dessertwijn zoals een Moscato d’Asti.
Voedingswaarden
Calories: 260 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 2 g | Vet: 9 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 38 g