Tutti Frutti met vers fruit en slagroom

Een kleurrijke tutti frutti dessertmix van gepureerd fruit zoals appels, bananen, sinaasappels, tomaten en aardbeien, geserveerd in glazen bekertjes, gegarneerd met een muntblaadje en verse aardbeien, op een rustieke houten tafel.

Tutti Frutti met vers fruit en slagroom

Een kleurrijk en vitaminerijk dessert met vers fruit en slagroom, perfect als zoet nagerecht of als gezonde traktatie.
Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
koeltijd 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • grote kom
  • mes
  • Mixer of staafmixer
  • Bekertjes of kleine glazen

Ingrediënten

  • 3 eetappels geschild
  • 3 bananen geschild
  • 3 dikke tomaten gepeld
  • 6 aardbeien zonder steeltjes
  • 12 partjes sinaasappel geschild
  • 300 g suiker
  • ½ liter slagroom vloeibaar

Instructies

  • Schil de appelen, bananen en sinaasappels.
  • Verwijder de steeltjes van de aardbeien en pel de tomaten.
  • Snijd alle vruchten en tomaten in kleine stukjes en doe ze in een grote kom.
  • Voeg de slagroom en de suiker toe aan het fruitmengsel.
  • Pureer alles met een mixer of staafmixer tot een gladde, tamelijk vloeibare massa.
  • Plaats het mengsel 1 uur in de koelkast om goed koud te worden.
  • Schep de tutti frutti in bekertjes of kleine glazen en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met een toef slagroom en een muntblaadje voor een feestelijk effect.
Wijnadvies:
Dit gerecht combineert goed met een zoete dessertwijn zoals een Moscato d’Asti.

Voedingswaarden

Calories: 260 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 2 g | Vet: 9 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 38 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert – Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden