Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Vervang het chilipoeder dan door versgemalen zwarte peper.
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 zoete witte ui
- 50 ml Bulgaarse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- ½ rijpe avocado in blokjes
- 1 eetlepel koriander verse fijngehakt
- 50 g zelfrijzend bakmeel
- mespunt chilipoeder
- 100 ml witbier ijskoud
Instructies
- Satéstokjes 15 minuten in koud water weken.
- Uien pellen en in dikke ringen snijden.
- In hoge mengkom met staafmixer yoghurt,knoflook,avocado, koriander en mespunt zout tot gladde dipsaus pureren.
- In andere kom zelfrijzend bakmeel zeven en met chilipoeder, zout en witbier tot glad beslagroeren.
- Aan tafel uiringen aan vorken of satéstokje steken, door beslag halen en in hete olie in 1 minuut goudbruin bakken.
- Met yoghurtdip serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dipvariatie:
Maak de yoghurtdip eens met Griekse yoghurt en verse basilicum in plaats van koriander.Vervang het chilipoeder dan door versgemalen zwarte peper.