Varkenshaasjes in bladerdeeg
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 30 gram boter
- 2 varkenshaasjes samen 500 gr
- 2 eetlepels mosterd
- 200 gram niet te dun gesneden rauwe ham
- 24 gedroogde pruimen
- 8 plakjes bladerdeeg
- 1 eierdooier
- zout versgemalen peper
Instructies
- Verhit de boter in een braadpan en laat de boter in de olie smelten.
- Braad de varkenshaasjes een paar minuten rondom aan en neem ze uit de pan.
- Roer wat zout en peper door de mosterd en bestrijk de varkenshaasjes met dit mengsel.
- Leg de varkenshaasjes met de punten over elkaar heen, zodat ze overal even dik zijn.
- Leg de plakken ham dakpansgewijs naast elkaar en houd 2 plakken over.
- Leg de varkenshaasjes op de ham en dek ze af met de opengesneden pruimen.
- Sla de plakken ham over de pruimen en dek ze af met de achtergehouden ham.
- Leg de plakjes bladerdeeg licht overlappend in 2 rijen van 4 naast elkaar en druk de randen met de deegrol stevig op elkaar, zodat een deeglap van ± 50 x 25 cm ontstaat.
- Leg de ingepakte varkenshaasjes met de pruimen naar beneden op het deeg, bestrijk de deegranden met water en pak de varkenshaasjes in het bladerdeeg.
- Druk de naden stevig op elkaar.
- Leg het pakketje met de naad naar beneden op een velletje bakpapier in de koelkast tot het de oven in gaat.
- Prik er 3 gaatjes in om de stoom tijdens het bakken te laten ontsnappen en garneer desgewenst met figuurtjes die u uit het bladerdeeg heeft gesneden.
- Verwarm de oven voor op 200°C, bestrijk het bladerdeeg met de eierdooier en bak het in ± 30 minuten gaar.
- Snijd het dan met een kartelmes in dikke plakken en serveer het direct.