Knapperige Vegetarische Loempia’s

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Plantaardige olie om te frituren
  • 100 g wortel
  • 100 g courgette
  • 4 takjes munt
  • 50 g pinda’s
  • 5 vellen filodeeg diepvries, ontdooid
  • Plantaardige olie
  • 50 g taugé
  • Zout en peper naar smaak
  • Zoete chilisaus om te serveren

Instructies

  • Verhit de frituurolie in een frituurpan tot 180 ºC.
  • Rasp de wortel en courgette in grove flinters.
  • Snijd de blaadjes van de takjes munt fijn en hak de pinda’s fijn.
  • Snijd de vellen filodeeg in de lengte doormidden.
  • Bestrijk de randen van het deeg dun met olie.
  • Verdeel de wortel, courgette en taugé in kleine bergjes over de onderkanten van de repen deeg.
  • Bestrooi de groenten met de fijngehakte munt, pinda’s, zout en peper naar smaak.
  • Vouw de zijkanten van het deeg over de vulling en rol het deeg op; plak de randen vast met wat olie.
  • Frituur de loempia’s in 2-3 minuten rondom goudbruin.
  • Serveer de vegetarische loempia’s met zoete chilisaus om te dippen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze knapperige vegetarische loempia’s zijn perfect als bijgerecht of als snack. Je kunt ze ook serveren als voorgerecht met een frisse salade.

Wijnadvies:

Een licht en fruitig witte wijn, zoals een Riesling, vormt een goede combinatie met de verse groenten en kruiden in deze loempia’s.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 14 g | Zout: 4 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Warme hapjes
Land van herkomst Azië / Vietnam
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch