Vegetarische snijbiet-börek uit de oven
Een verrassend vegetarisch ovengerecht met snijbiet, kwark en vegetarische ham, afgedekt met knapperige loempiavellen en op smaak gebracht met kerrie.
Equipment
- kwastje
- Vleesmes
Ingrediënten
Instructies
- Snij de snijbiet of spinazie fijn.
- Meng de groente met de magere kwark in een kom.
- Snij de vegetarische ham in stukjes en roer door het groentemengsel.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Vet een ovenvaste schaal licht in.
- Vul de schaal met afwisselend een laag loempiavel en een laag van het groentemengsel.
- Herhaal tot alles op is, eindig met een loempiavel.
- Bestrijk de bovenste laag met melk en bestrooi met kerriepoeder.
- Bak 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C (180 °C hetelucht) tot de bovenkant bruin is en de vulling bubbelt.
- Serveer warm met een tomaten- of groentesalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse tomatensalade met ui en peterselie voor een compleet gerecht.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past uitstekend bij de lichte groentesmaken.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 13 g | Vet: 9 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 3 g