Vietnamese slarolletjes met dip

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 mooie stevige slablaadjes kropsla
  • ¼ komkommer
  • 1 rode paprika
  • 4 lente-uitjes
  • 15 g verse muntblaadjes
  • 15 g verse basilicumblaadjes
  • Conimex Sojasaus

Instructies

  • Was en droog de slablaadjes.
  • Was en snijd de komkommer in smalle reepjes.
  • Was en halveer de paprika.
  • Verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes.
  • Maak de lente-uitjes schoon en snijd in smalle reepjes.
  • Was en droog de kruidenblaadjes.
  • Verdeel vlak voor het serveren de groentereepjes en de kruidenblaadjes over de 8 slablaadjes.
  • Rol elk slablaadje mooi op.
  • Leg op elk bord 2 slarolletjes en geef er per persoon een klein schaaltje met sojasaus of de sojadip bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

laat de mensen aan tafel zelf de rolletjes maken. Zet dan naast bovenstaande groenten ook gekookte gepelde garnalen, reepjes krabstick, taugé, verse korianderblaadjes en partjes limoen in bakjes op tafel klaar
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst Vietnam
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch