Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 g witvisfilets zonder vel in kleine blokjes
- 3 el panko Japans broodkruim
- 3 el fijngehakte verse koriander
- 2 el zoete chilisaus
- 2 el mayonaise
- 1 ei losgeklopt
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- Bakspray van kokosolie
- 2 partjes limoen voor het serveren
- Zoete chilisaus voor het serveren
Instructies
Voorbereiden van het mengsel:
- Doe de vis, panko, koriander, zoete chilisaus, mayonaise, het losgeklopte ei en een beetje zout en peper in een kom.
- Roer alles goed door elkaar totdat het mengsel goed gemengd is.
Vormen van de viskoekjes:
- Vorm vier even grote viskoekjes van het mengsel.
Airfryer voorverwarmen:
- Bespuit het mandje van de airfryer met de bakspray van kokosolie.
- Plaats de viskoekjes in het mandje en zorg ervoor dat er voldoende tussenruimte is.
Bakken:
- Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 9 minuten.
- Bak de viskoekjes tot ze bruin zijn en een in het midden ingestoken thermometer ten minste 75 °C aangeeft.
Serveren:
- Knijp vlak voor het serveren de partjes limoen erboven uit en serveer met zoete chilisaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De exotische smaken van de Thaise viskoekjes gaan goed samen met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
