Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg bloem
- 750 gr suiker
- 750 gr echte boter
- 6 eieren
- 4 zakjes vanillesuiker
- borrelglaasje cognac of jenever
- Snufje zout
Instructies
- Smelt de boter en de suikers samen in een pan totdat de suiker volledig gesmolten is.
- Doe dit nu in een andere grote kom.
- Voeg het zout toe.
- Voeg nu tijdens het kloppen 1 voor 1 de eieren toe.
- Voeg de cognac of jenever toe.
- Zeef als laatste het meel boven de kom en meng verder tot een mooi beslag.
- Dek de kom nu af met plastic folie en laat het 24 uur rusten.
- Bak de wafels gaar in het wafelijzer.
- Mijn wafelijzer is van het merk Fritel en heeft wisselbare platen.
- Ik bak de wafels op stand 4 à 5 in ca 3.30 minuutjes gaar.
- Laat ze mooi afkoelen op roosters en breek ze dan in de gewenste hartjes.
- Bewaren doe je ze in een mooi koektrommel.