Warme wafels
Equipment
Ingrediënten
- 375 ml melk
- 250 g bloem
- 20 g suiker
- snuifje vanillepoeder
- 5 g honing
- 65 g boter
- 1 eetlepel arachide-olie
- 1 ei
- 1 eidooier
- 25 g verse gist
- snuifje zout
Versiering:
- poedersuiker
- esdoornsiroop
- half boter/half blonde suiker of vrij naar smaak
Instructies
- Los de gist op in de (lauwe) melk, voer er de honing aan toe en zet even opzij.
- Zeef de bloem in een ruime kom en maak er een kuiltje in.
- Strooi het zout en het vanillepoeder op de rand van de bloem.
- Doe het ei en de eidooier, samen met de arachide-olie in het kuiltje.
- Smelt de boter op een zacht vuurtje.
- Strooi de suiker op de rand van de bloem.
- Giet het melk-gistmengsel in twee keren in het kuiltje en roer met de garde zodat je geen klonters hebt.
- Schenk er de gesmolten boter als laatste bij en meng tot een homogeen mengsel.
- Laat een halfuurtje rusten en rijzen met een handdoek of plasticfolie over de kom.
- Wanneer de hoeveelheid is verdubbeld, kan je beginnen te bakken.
- Verhit het wafelijzer en smeer de binnenkant n keer in met een likje arachide-olie.
- Bak de wafels in 2 à 3 minuten goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Elk wafelijzer is anders, maar doorgaans mag de thermostaat relatief hoog staan. Een beetje testen is de boodschap.
Serveer met poedersuiker, boter, esdoornsiroop of ‘ezelboter’ (een mengeling van half boter, half blonde suiker).