Wortel Kaaskroketjes
Ingrediënten
Instructies
- Werk heel zorgvuldig.
- Schil de wortel, snijd in stukken en kook ze gaar.
- Laat ze goed drogen en prak ze fijn.
- Rasp de cheddar.
- Hak de bosuitjes fijn.
- Splits de eieren.
- Meng de wortelpuree, de geraspte kaas, de gehakte bosuitjes goed door elkaar.
- Roer vervolgens de 2 eidooiers erdoor en de kruiden.
- Als laatste het paneermeel toevoegen.
- Laat het mengsel circa 30 minuten staan (of bewaar een aantal uren in de koelkast).
- Verdeel het mengsel in 12 kleine ‘worstjes’ en rol deze tot een stevig geheel.
- Klop de eiwitten luchtig.
- Bestrooi een bord met paneermeel.
- Wentel de worstjes door het eiwit en vervolgens door het paneermeel.
- Verhit een royale bodem olie in een diep pannetje en bak de kroketjes rondom bruin.
- Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer warm.