Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stoofschotel van tamme konijn
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1½
eetlepel
olijfolie
traditioneel
▢
25
g
boter
▢
1
zoete
ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
gesnipperd
▢
4
tamme
konijnenbouten
▢
paprikapoeder
▢
peper
▢
zout
▢
2½
deciliter
slagroom
▢
1
deciliter
droge witte wijn
▢
1
eetlepel
tijmblaadjes
▢
1
laurierblad
▢
½
tablet
tuinkruidenbouillon
Instructies
Verhit de olie met de boter in een ruime braadpan en fruit de ui met de knoflook 5 minuten op een halfhoog vuur.
Wrijf de konijnenbouten in met paprikapoeder, peper en zout.
Schuif de ui aan de kant van de pan en bak de konijnenbouten aan beide kanten bruin.
Schenk de slagroom met de wijn in de pan, voeg de tijm en het laurierblad toe en verkruimel de bouillontablet erboven.
Stoof de konijnenbouten in ± 1 uur op een heel laag vuur gaar.
Lekker met aardappelpuree en broccoli.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Andes Peaks Chardonnay
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Stoofpot
/
Wild