Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise bouillonfondue met kokosmelk
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
rode peper
▢
1
stengel sereh
citroengras
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
1
l
warme kippenbouillon
van tablet
▢
400
ml
kokosmelk
▢
4
eetlepel(s)
Thaise vissaus
▢
3
eetlepel(s)
limoensap
▢
50
g
mihoen
▢
1
zakje
verse koriander
15 g, grofgehakt
Instructies
Knoflook, peper en sereh schoonmaken en fijnhakken, in (soep)pan met dikke bodem in olie fruiten.
Bouillon en kokosmelk erdoor roeren en tegen de kook aan brengen (niet laten koken).
Op smaak brengen met vissaus en limoensap.
Bouillon op laag vuur (eventueel op vlamverdeler) zetten en met deksel op pan smaken 10 minuten laten intrekken.
Mihoen volgens gebruiksaanwijzing in kokend water wellen.
Kokosbouillon ('laksa') in fonduepan schenken en koriander erdoor mengen.
Fonduepan, mihoen en schalen diphapjes op tafel zetten.
Schepnetjes telkens vullen, in de bouillon leggen en ingrediënten in paar minuten gaar laten worden.
Na de maaltijd mihoen over vier kommen verdelen en bouillon erop schenken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Om in de bouillon te garen: - repen kipfilet - plakjes kalkoenschnitzel - blokjes zalmfilet - rolletjes van sliptongfilet - rauwe scampi (diepvries) - peultjes of sugarsnaps - schuine plakjes bospeen - blaadjes spinazie - repen paksoi - bosuitjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
Land van herkomst
Thailand