1kgdiverse geblancheerde groenten zoals: voorgekookte krielaardappeltjes in de schilwortel en koolreepjes, paksoi, knolselderijreepjes
300gramgekookte mihoen
300gramgekookte pandanrijst.
Instructies
Verhit de olie en bak de schenkel rondom bruin.
Voeg de soepgroenten toe.
Bak al omscheppend op hoog vuur verder.
Blus af met 1½ liter water, roer de aanbaksel los en breng aan de kook.
Voeg de ui, het bouquet garni, de peperkorrels, het karwijzaad, de gember, knoflook, sojaboontjes, het pepertje en het pandanblad toe.
Breng opnieuw aan de kook eetschuim af en toe af.
Dek de pan af en laat de bouillon op zeer matig vuur 5 uur trekken.
Laat de bouillon afkoelen en schep het vet eraf.
Zeef de bouillon en laat hem tot 1 liter inkoken.
Breng op smaak met oestersaus.
Doe de hete bouillon over in een fonduepan.
Voeg de prei, het Spaanse pepertje en de peterselieblaadjes toe.
Serveer bij de bouillon een schotel met tartaarballetjes, paddestoelen en geblancheerde groenten, die in het schepnetje in de bouillon gaar moeten worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker erbij: Pandanrijst, mihoen, ketjapsaus en Chinese chilisaus.
Verdeel aan het eind van de fondue de geurige bouillon over borden.