Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Konijn met saliesaus en druiven
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
konijnenbouten
▢
50
gram
boter
▢
300
gram
spekblokjes
▢
1
ui
gesnipperd
▢
2
tenen
knoflook
gehakt
▢
150
ml
droge witte wijn
▢
½
pot
wildfont
▢
125
ml
crème fraiche
▢
20
pitloze witte druiven
▢
zakje
Italiaanse kruidenmix
Helft van de blaadjes salie uit het zakje fijngesneden
Instructies
Bouten met zout en peper bestrooien.
In braadpan boter verhitten en bouten rondom bruinbakken.
Bouten uit depan nemen.
In bakvet spekblokjes, ui en knoflook 3 min. roerbakken.
Wijn, fond en salie toevoegen en aan de kook brengen.
Vuur lager en bouten terug in de pan.
Afgedekt 1 uur en 15 min. gaarstoven.
Bouten in warme schaal leggen en in oven (175 graden) of onder alufolie warm houden.
Stoofvocht op hoog vuur tot helft inkoken.
Crème fraiche en druiven er door en 2min zachtjes doorwarmen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Wild
Land van herkomst
Frankrijk