Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische curry 1
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
doperwtjes
▢
150
gram
sperzieboontjes
▢
250
gram
Chinese kool
▢
4
grote
aardappels
in blokjes van ± 1 cm
▢
zakje
santen-mix
30 gr
▢
3
eetlepels
zonnebloemolie
(echte curriers nemen hier geklaarde boter of ghee)
▢
2
uien
grof gesnipperde
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
½
rode Spaanse peper in smalle reepjes
▢
3
theelepel
kerriepoeder
▢
2
theelepel
gemberpoeder
verse gember mag natuurlijk ook
▢
1
laurierblad
▢
3
hardgekookte eieren in plakjes
als garnering
▢
3
tomaten in plakjes
als garnering
Instructies
Maak kokosmelk door de santen-mix op te lossen in 3 dl kokend water.
Fruit de ui in de olie. Voeg de knoflook, Spaanse peper, kerrie en gember toe.
Schep de aardappelblokjes erdoor en laat alles ± 3 minuten bakken.
Voeg vervolgens de boontjes, erwten en kool toe. Strooi er een beetje zout
over en voeg de kokosmelk toe.
Breng de curry aan de kook, stop het laurierblad erbij en laat het ± 10
minuten zachtjes koken.
Garneer met de ei- en tomaatplakjes en serveer de curry bijvoorbeeld met
stokbrood of rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch