Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes ter grootte van een flinke dobbelsteen.
Kook de aardappelblokjes 5 minuten in licht gezouten water.
Snijd de snijbonen in stukjes van 1-2 cm en kook ze 5 minuten in ongezouten water.
Neem een vuurvaste ovenschaal of braadslede.
Bedek de bodem van de schaal met olijfolie en pers de knoflook erover uit.
Voeg de aardappelblokjes en snijbonen toe en bak het geheel op hoog vuur, al omscheppend, gedurende 5 minuten.
Breng op smaak met zout, peper en gedroogde oregano en/of marjoraan.
Wees royaal met zout voor een rijke smaak.
Zet de schotel 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.
Schep de aardappelblokjes en snijbonen elke 10 minuten even om, zodat ze aan alle kanten goed kleuren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varieer met 300 g gehakt of uitgebakken spekjes voor extra smaak.
U kunt ook sperziebonen of broccoli gebruiken in plaats van snijbonen.
Wijnadvies:
Deze geurige aardappelschotel met snijbonen past goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.