Recept afdrukken
No ratings yet

Geurige Aardappelschotel met Snijbonenn

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 750 g kruimige aardappelen
  • 500 g snijbonen
  • Scheutje olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • Zeezout
  • Versgemalen peper
  • 2 theelepels gedroogde oregano en/of marjoraan naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes ter grootte van een flinke dobbelsteen.
  • Kook de aardappelblokjes 5 minuten in licht gezouten water.
  • Snijd de snijbonen in stukjes van 1-2 cm en kook ze 5 minuten in ongezouten water.
  • Neem een vuurvaste ovenschaal of braadslede.
  • Bedek de bodem van de schaal met olijfolie en pers de knoflook erover uit.
  • Voeg de aardappelblokjes en snijbonen toe en bak het geheel op hoog vuur, al omscheppend, gedurende 5 minuten.
  • Breng op smaak met zout, peper en gedroogde oregano en/of marjoraan.
  • Wees royaal met zout voor een rijke smaak.
  • Zet de schotel 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Schep de aardappelblokjes en snijbonen elke 10 minuten even om, zodat ze aan alle kanten goed kleuren.

Notities

  • Varieer met 300 g gehakt of uitgebakken spekjes voor extra smaak.
  • U kunt ook sperziebonen of broccoli gebruiken in plaats van snijbonen.

 

Wijnadvies:

Deze geurige aardappelschotel met snijbonen past goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.