Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kofta kari
Currygehaktballen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
450-500
gram
mager gehakt
▢
2
theelepels
gemberpoeder
djahé
▢
1
theelepel
knoflookpoeder
▢
1
ei
▢
2
theelepels
masala
▢
1 ½
theelepel
chilipoeder
▢
450-500
gram
mager gehakt
▢
2
theelepels
gemberpoeder
djahé
▢
1
theelepel
knoflookpoeder
▢
1
ei
▢
2
theelepels
masala
▢
1 ½
theelepel
chilipoeder
Voor de saus:
▢
1
fijngesnipperde ui
▢
2-3
eetlepels
olie
▢
6
kleine
kardemompeulen
▢
2 ½
cm
kaneel
▢
6
kruidnagels
▢
1
laurierblad
▢
1
theelepel
knoflookpoeder
▢
1
theelepel
gemberpoeder
▢
1
theelepel
gemalen komijn
djinten
▢
1 ½
theelepel
chilipoeder
▢
1 ½
theelepel
tarmeriekpoeder
▢
2
theelepels
ketoembar
▢
zout naar smaak
▢
1 ½
dl
yoghurt of 2 eetlepels tomatenpuree
▢
6
dl
water
Voor de garnering:
▢
2
fijngesneden groene pepertjes
▢
2
takjes fijngehakte korianderblaadjes
Instructies
Meng de gember, knoflook en het ei door het gehakt. Voeg de masala en
chilipoeder toe. Vermeng alles goed, maak er 16-20 balletjes van en bewaar
die koel.
SAUS:
Fruit de ui in de olie lichtbruin. Voeg de kardemom, kaneel, kruidnagels en
laurier toe en sauteer dit een minuut. Voeg de knoflook en gember toe en bak
nog een minuut.
Bestrooi met chili en komijn, tarmeriek en ketoembar. Roer de yoghurt of
tomatenpuree erdoor (als u yoghurt gebruikt, wacht dan tot de olie
bovenkomt (5-7
minuten)). Voeg het water toe, doe het deksel op de pan en breng de saus aan
de kook. Voeg dan zout toe.
Doe de gehaktballen één voor één in de braadpan; schud ze voorzichtig heen
en weer, niet roeren! Doe het deksel weer op de pan en laat alles zachtjes 20
minuten sudderen.
Garneer het gerecht met de fijngehakte groene pepers en korianderblad.
Dien op met rijst en/of roti's of eventueel warm stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
India