Wrijf een speciale fonduepan of een steelpan met een dikke bodem in met het doorgesneden teentje knoflook.
Breng de wijn of de bouillon tot tegen de kook, draai het vuur laag en roer er de kaas door.
Blijf roeren tot de kaas is gesmolten.
Roer de maïzena aan met de kirsch of een scheutje water en bind daarmee de fondue.
Breng de fondue op smaak met wat peper en zet de pan op een rechaud op tafel.
Snijd het stokbrood eerst in plakjes en daarna in blokjes.
Doop ze in de kaasfondue.
Lekker met rauwkost.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gebruik voor een originele Zwitserse fondue een mengsel van geraspte gruyère en emmentaler.
Serveertip:
Zet behalve stokbrood bijvoorbeeld ook gekookte spruitjes, bloemkool- of broccoliroosjes, champignons, stukjes wortel, blokjes ananas en stukjes paprika op tafel en doop ze in de fondue.