Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise bouillon met tonijn en oesterzwammen
Boodschappen 9-1999
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1½
l
kippenbouillon
zelfgetrokken uit een pot of van tabletten
▢
2
stelen sereh
citroengras
▢
2
teentjes
knoflook
▢
3
eetlepels
kokos geraspt
▢
150
g
oesterzwammen
▢
200
gram
tonijn filet
verse
▢
2
eetlepels
Thaise vissaus
nam plaa
▢
paar druppels
tabasco
▢
scheutje
citroensap
▢
handje
mihoen
▢
handje
taugé
▢
2
eetlepels
koriander
fijngehakte
Instructies
Breng de bouillon aan de kook met de in ringen gesneden sereh en de geplette knoflook.
Draai het vuur laag en laat met een deksel op de pan circa 15 minuten zachtjes trekken.
Zeef de bouillon.
Rooster intussen de kokos omscheppend in een droge koekenpan en laat op een bord afkoelen.
Verwijder de stelen van de oesterzwammen en snijd de hoeden in reepjes.
Snijd de tonijn in blokjes van circa 1x1 cm.
Breng de bouillon aan de kook en breng stevig op smaak met de vissaus, de tabasco en het citroensap.
Voeg de oesterzwammen en de mihoen toe en laat 2 minuten koken.
Laat de tonijn 1 minuut meekoken.
Verdeel de taugé over de soepkoppen of -borden.
Schep er de soep op en bestrooi met de kokos en de koriander.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
/
Vis
Land van herkomst
Thailand