Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam ketjap 3
kip in ketjapsaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
uien
▢
3
tenen
knoflook
▢
4
tomaten
▢
1
rode peper
▢
1
groene peper
▢
4
eetlepel(s)
boter
▢
1
kg
kip
in delen
▢
2
eetlepel(s)
gembersiroop
▢
100
ml
ketjap
▢
1
mespunt
kruidnagelpoeder
▢
zout
Instructies
Maak uien, knoflook en tomaten schoon en hak ze fijn.
Maak de pepers schoon, verwijder de zaadjes en hak ze ook fijn.
Verhit de boter in een braadpan en bak ui, knoflook en pepers even aan.
Voeg de tomaat toe en laat het geheel zachtjes stoven tot een dikke saus ontstaat.
Leg de kipdelen in de saus.
Voeg gembersiroop, ketjap en kruidnagelpoeder toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg 1 dl water toe en stoof de kip in ca. 30 minuten zachtjes gaar.
Breng op smaak met zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met Rijst
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië