Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bahmi met verse gember, gehakt en shii-take
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
Conimex Mie
nestjes
▢
250
g
shii-takes
▢
Conimex Wok Olie
▢
50
g
gemberwortel
verse
▢
400
g
gehakt
▢
6
eetlepel(s)
Conimex Gembersiroop
▢
600
g
prei
gesneden
▢
1
bakje
Conimex Boemboe Bahmi Goreng
Instructies
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd de shii-takes in vieren.
Schil de gemberwortel en snijd 'm eerst in plakjes van ca. 2 mm dikte en vervolgens in reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de gemberwortelreepjes 2 minuten.
Voeg het gehakt toe en wok 5 minuten.
Voeg de shii-takes toe en wok 1 minuut mee.
Voeg de prei toe en wok alles nog 3 minuten.
Voeg ½ dl water en de boemboe toe, meng alles goed door elkaar.
Schep de mie erdoor en wok nog 2 minuten.
Schep de gembersiroop door de bahmi.
Verdeel de bahmi over vier grote kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Geef er lekker knapperige Conimex Cassave kroepoek bij en zet ook Conimex Sambal Brandal op tafel voor een extra pittig accent.
Variatietip:
Nasi met verse gember, gehakt en shii-take maak je op ongeveer dezelfde wijze. Vervang de mie door witte rijst en gebruik Conimex Boemboe voo
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Mie
/
Vlees
Land van herkomst
Oosters